12.00 - 13.00u

ONTVANGST EN LUNCH

Locatie: VIP foyer en Willy Caron foyer - 2e etage

13.00 - 13.10u

OPENINGSWOORD door dagvoorzitter Frans Pollux

Locatie: Frans Boermans zaal

13.10 - 13.40u

KEYNOTE: Duurzaam Leiderschap en de Millennial Generatie

Spreker: Talitha Muusse

Locatie: Frans Boermans zaal

Lees meer

De grote maatschappelijke uitdagingen van vandaag zoals klimaatverandering, grondstoffenschaarste, maar ook armoede en sociale spanningen vragen om een nieuwe vorm van leiderschap. Talitha Muusse heeft het voorrecht om dagelijks te werken met een nieuwe generatie business professionals en ondernemers die zowel commerciële als maatschappelijke doelen nastreven; de Millennial Generatie.

Haar expertise in generatietheorie en specifiek trends en ontwikkelingen van Millennials, de generatie geboren tussen 1982 en 2002, is ontstaan tijdens het schrijven van een masterscriptie over het Duurzaam Leiderschap van de Millennial Generatie ter afronding van de studie Global Business & Stakeholder Management aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

In haar inspirerende keynote geeft ze inzicht in het denken en handelen van de millennial generatie en laat ze met praktijkvoorbeelden zien hoe deze generatie tot grote successen komt.

Talitha Muusse is toezichthouder van MVO Nederland, mede-initiatiefnemer van de Duurzame Jonge 100, en bedenker van de concepten de Energieboot en Startup on the Beach: programma’s en platforms waarin het faciliteren van jongeren en jonge professionals in hun duurzaam leiderschap centraal staat. Tot slot is zij ook nog bestuurlijk actief in de stichting Blikverruimers: het eerste opleidingsprogramma in Nederland voor Young Professionals die toezichthouder of commissaris willen worden. Kortom: een grote inspiratiebron voor elke bezoeker!

13.40 - 14.30u

THEATERCOLLEGE: Duurzaam Leiderschap en de Millenial Generatie in de praktijk

Spreker: Talitha Muusse, Peter Gatzen en Han Mesters, o.l.v. Frans Pollux

Locatie: Frans Boermans zaal

Lees meer

In vervolg op de keynote van Talitha Muusse, gaan we met Talitha en twee gasten onder leiding van dagvoorzitter en interviewer Frans Pollux, in gesprek over Duurzaam Leiderschap en de Millennial Generatie in de praktijk.

Daarbij komen ervaringsdeskundigen, ondernemer Peter Gatzen van Deltastar Nutrients en Han Mesters van ABN AMRO, aan het woord.

Het publiek heeft hierbij de ruimte om vragen te stellen.

14.30 - 15.15u

NETWERKPAUZE

Locatie: VIP foyer en Willy Caron foyer - 2e etage

15.15 - 16.00u

KENNIS- EN INSPIRATIESESSIES RONDE 1

U heeft de keuze uit de onderstaande 3 seminars á 45 minuten

Locatie: 2e etage; diverse subzalen

15.15 - 16.00u

Kennis- en inspiratiesessies ronde 1

De meerwaarde van duurzame samenwerking met onderwijs

Locatie: Koperen Kees zaal

Lees meer

In de regio Noord-Limburg zijn een groot aantal onderwijsinstellingen actief, van mbo t/m wo-niveau. Studenten en docenten zijn aan de slag met diverse actuele onderwerpen en onderzoeksopdrachten.

Bent u benieuwd waar de onderwijsinstellingen mee bezig zijn en wat zij voor u kunnen betekenen? Neem deel aan deze kennis- en inspiratiesessie met korte projectpitches van alle 5 de onderwijsinstellingen. U kunt erna deelnemen aan een van de tafelgesprekken, en maakt dan kans op een voucher die recht geeft op het gratis uit laten voeren van een scan van een van uw ideeën of projecten.

Deze kennis- en inspiratiesessie wordt aangeboden door onderwijscollectief Yuverta (voorheen CITAVERDE College), Gilde Opleidingen, Fontys Hogeschool Venlo, HAS Hogeschool Venlo en Maastricht University – campus Venlo.

Groeien als organisch gestuurde organisatie

Locatie: Frans Boermans zaal

Lees meer

De komende jaren moet je als ondernemer het verschil maken door anders te denken en doen. De manier waarop je in het verleden ondernomen hebt is voor de nabije toekomst zeker geen garantie voor succes. De sleutel voor de nabije toekomst ligt in onder meer samenwerken, organisch groeien, openheid en transparantie.

Onder leiding van Frans Pollux neemt John Straten je samen met zijn tafelgasten Vincent Peijnenburg en Jaap Canjels mee in het internationaal ondernemen.

Full Account spreekt jouw taal, denkt internationaal.

Deze kennis- en inspiratiesessie wordt aangeboden door Full Account.

Security journey in de praktijk

Spreker: Leon Wijnhoven en Michiel Mous - Sec4.it

Locatie: Piet Kingma zaal

Lees meer

De afgelopen jaren vliegen de nieuwsberichten over datalekken, gegijzelde gegevens en andere hack-aanvallen ons om de oren. De vraag vanuit de markt trekt om die reden behoorlijk aan om een gedegen beveiliging van bedrijfsgegevens en de continuïteit van het bedrijfsproces te waarborgen.

Het toepassen van maatregelen kan een complexe exercitie zijn, waar begint u? Technische scans, PEN-tests, security awareness training, het is allemaal mogelijk. De simpele formule van “meer geld spenderen levert hogere beveiliging” gaat niet (meer) op.

Hoe pakt u het dan aan? En hoe zorgt u dat de best practices zo snel en degelijk als mogelijk worden toegepast binnen uw organisatie met de juiste prioriteit?

Deze kennis- en inspiratiesessie wordt aangeboden door Insign.it Group.

16.00 - 17.00u

KENNIS- EN INSPIRATIESESSIES RONDE 2

- U heeft de keuze uit onderstaande workshop, 2 forums, 1 netwerksessie en 8 tafelgesprekken á 60 minuten
- Tafelgesprek: breng uw uitdaging of idee in omtrent een van de onderstaande onderwerpen en kom met ca 5 tafelgenoten en een expert op het thema tot een goed gesprek met nieuwe inspiratie, ideeën of oplossingen.

LET OP: gezien het beperkte aantal plekken kan er één persoon uit uw organisatie deelnemen aan de workshop en de tafelgesprekken.

Locatie: 2e etage; diverse subzalen en Cabillaud

16.00 - 17.00u

Kennis- en inspiratiesessies ronde 2

Workshop | De praktische kant van duurzaam ondernemen

Locatie: zalen Ballerina en Grime

Lees meer

Veel ondernemers willen graag hun onderneming verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? En wat is een mooie vervolgstap als je al de eerste stappen hebt gezet? In minder dan een uur helpen we in deze workshop naar een eerste aanzet van uw belangrijkste duurzaamheidsuitdaging.

De experts van Impact Nation delen hun kennis en laten zien hoe andere ondernemers in een programma van 100 dagen hun onderneming een stapje duurzamer maakten. Bekijk hier het verhaal van één van de eerste deelnemers: Vogels

Deze workshop is met name geschikt voor DGA’s/CEO’s/CFO’s van bedrijven.

Let op: er zijn voor deze workshop maximaal 2 x 15 plekken beschikbaar!

Deze kennis- en inspiratiesessie wordt aangeboden door ABN AMRO.

Forum | Duurzame regio: de stand van zaken

Locatie: Frans Boermans zaal

Lees meer

Duurzaam ondernemen wordt de norm en daar heeft Regio Venlo sinds de Floriade 2012 flink op ingezet. Het resultaat: duurzame stadskantoren in Venlo en Peel en Maas en diverse duurzaam opererende bedrijven. Tijdens deze paneldiscussie onder leiding van Frans Pollux kijken we naar de stand van zaken.

Te gast zijn Marij Pollux, wethouder Duurzaamheid, Cultuur en Evenementen van gemeente Venlo, Bas van de Westerlo, voorheen consultant bij het C2C expoLAB, betrokken bij de totstandkoming van het stadskantoor Venlo en nu werkzaam bij duurzame bouwer Volantis en Ruud Derks, als ondernemer betrokken bij diverse duurzame bedrijven, waaronder IM Efficiency (zonne-energie-oplossingen voor trucks).

Deze kennis- en inspiratiesessie wordt aangeboden door Noord-Limburg Business.

Forum | Integriteit, van kunnen naar willen

Locatie: Piet Kingma zaal

Lees meer

Integriteit komt steeds meer op de agenda van het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en de overheid. Heeft Nederland inmiddels een moreel kompas? Kun je integer handelen bevorderen door verandering van een organisatiestructuur of is het met name cultureel bepaald? Hoe ziet integriteit eruit in de praktijk?  Is integriteit anno 2021, een vloek of een zegen? Een beetje integer, bestaat dat?

In deze dynamische paneldiscussie praten we met vertegenwoordigers van o.a. het onderwijs, de makelaardij, het notariaat en de journalistiek. Hoe beleven zij dit thema in hun eigen organisatie? Zijn er regels en protocollen en zo ja wie bewaakt het systeem? Hoe kijkt men naar hun eigen gedrag en is er ruimte voor reflectie daarop?

Deelnemers in het panel zijn Antoin Scholten (burgemeester van Venlo), Peter van Eijk (voorzitter College van Bestuur stichting Fortior), Maarten Pijnenborgh (Maison Makelaars), Marjo Kierkels – Smolenaers (notaris bij Mobers & Smolenaers), Marivonne van Kralingen (advocaat Voor de Zaak) en Bjorn Oostra (hoofdredacteur Dagblad de Limburger). De forumleiding is in handen van Maurice Ambaum.

Ben jij integer?  Laat je verrassen door deze forumdiscussie en schrijf je in!

Deze kennis- en inspiratiesessie wordt aangeboden door MKB-Limburg.

Netwerksessie | Meet4Match netwerktafels

Locatie: Piet Kingma foyer

Lees meer

Realiseer binnen 60 minuten meerdere nieuwe contacten met netwerktafels van 4 personen. Goed voor concrete afspraken, adviezen, tips en aanbevelingen! Een netwerksessie onder leiding van René Luijten.

Deze sessie wordt aangeboden door BS Morgen.

Tafelgesprek | Multifunctionele landbouw en maatschappelijk verantwoord ondernemen

Locatie: Cabillaud

Lees meer

Als groene onderwijsinstelling zijn gezonde voeding, no waste, biodiversiteit en vergroening heel vanzelfsprekend leidend in alle opleidingen van Yuverta (voorheen CITAVERDE College).

Docenten en studenten MBO nemen jullie mee in enkele mooie voorbeelden op het gebied van multifunctionele landbouw en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Neem deel aan ons tafelgesprek als je hierover een vraagstuk of idee hebt of inspiratie zoekt.

Deze kennis- en inspiratiesessie wordt aangeboden door Yuverta (voorheen CITAVERDE College).

Tafelgesprek | Kunnen insecten de wereld redden?

Locatie: Cabillaud

Lees meer

Zijn insecten de nieuwe kip?
Kunnen insecten onze planeet redden?
Zijn insecten HET gat in de markt?

Het antwoord van het Lectoraat Business Innovation van Fontys International Business School zou zijn: ja – ja – ja !!!

Ziet u oplossingen en/of verdienmogelijkheden met insecten als nieuwe voedingsbron? Dan gaan wij graag met u in gesprek om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Deze kennis- en inspiratiesessie wordt aangeboden door Fontys Hogeschool Venlo.

[VOL] Tafelgesprek | Kan ik reststromen verwerken tot producten die het supermarktschap halen?

Locatie: Cabillaud

Lees meer

Studenten uit de 5 opleidingen van HAS Hogeschool Venlo kunnen in alle jaren van de opleidingen allerlei kennisvragen/vraagstukken oppakken, bijvoorbeeld als opdracht in een module, als stage, of als individueel onderzoek.

De opleidingen: Toegepaste Biologie, Bedrijfskunde, Food Innovation, Healthy Living en Business Management in Agriculture & Food (Engelstalige bedrijfskundige opleiding in internationale context).

Afhankelijk van het vraagstuk is ook een multidisciplinaire aanpak mogelijk: hoe kan ik de reststromen van fruit of groenten die ik produceer verwaarden? Wat kan ik doen op of met mijn percelen om de biodiversiteit te stimuleren? Hoe kan ik omwonenden betrekken bij het verduurzamen van mijn bedrijf om zo mijn licence-to-operate te verstevigen? Wanneer wordt het voor mij economisch rendabel om in een van mijn stallen insecten te gaan kweken als eiwitvervangers?

Kijk op www.has.nl, daar vindt u opleidingen en voorbeelden van real life challenges ter inspiratie.

Tijdens het tafelgesprek denken wij graag met u mee over uw uitdagingen en ideeën ten aanzien van deze onderwerpen.

Deze kennis- en inspiratiesessie wordt u aangeboden door HAS Hogeschool Venlo.

Tafelgesprek | Smaakzaamheid: gaan bij levensmiddelen duurzaamheid én smaak samen?

Spreker: Prof. dr. Remco Havermans - Maastricht University

Locatie: Cabillaud

Lees meer

Een van de belangrijkste redenen om dat ‘ene’ en niet dat ‘andere’ te consumeren is smaak. Nu is smaak niet de enige waarde die voedselkeuze motiveert. Een andere waarde is bijvoorbeeld duurzaamheid. Maar is de consument bereid om smaak voor duurzaamheid in te ruilen? Lijken producten met een duurzaam label misschien zelfs minder lekker? Duurzame en smaakvolle levensmiddelen: is dat überhaupt mogelijk?

Dit zijn enkele kwesties die wij bij Maastricht University – Campus Venlo bestuderen en graag met jou over van gedachten wisselen.

Deze kennis- en inspiratiesessie wordt aangeboden door Maastricht University – Campus Venlo.

[VOL] Tafelgesprek | Spanning op de arbeidsmarkt: hoe behoudt u uw personeel?

Spreker: Niels Vuik - Meulenkamp Advocaten

Locatie: Cabillaud

Lees meer

Een ondernemer is afhankelijk van goed personeel. In de huidige tijd, is het echter voor de werkgever een uitdaging om personeel te behouden. Er zijn namelijk allerlei nieuwe uitdagende vragen die in de relatie tussen werkgever en werknemer een rol spelen. Hoe om te gaan met angst voor een coronabestemming op de werkvloer? Wel of niet digitaal werken? Wel of niet laten vaccineren? Wel of niet spreken over vaccineren? Wel of niet naar een land op vakantie met een hoog besmettingsgevaar?

Wanneer er bij de ondernemer geen beleid is met betrekking tot deze vragen, kan dit leiden tot een gespannen relatie met de werknemer. De huidige krapte op de arbeidsmarkt maakt dan, dat personeel sneller afscheid neemt. Om dit afscheid te voorkomen, is het advies aan de ondernemer om zorg te dragen voor coronabeleid. Meer zekerheid vooraf, voorkomt hoog oplopende conflicten.

Graag dagen wij u uit om te spreken over een doeltreffend beleid, waarbij u uw personeel ook in de toekomst blijft zien. U wordt aangaande dit beleid van tips en tricks voorzien.

Deze kennis- en inspiratiesessie wordt aangeboden door Meulenkamp Advocaten.

Tafelgesprek | ICT Security is ook voor het MKB cruciaal

Spreker: Rick van Dijk - ZeroPlex

Locatie: Cabillaud

Lees meer

Voor 10 jaar terug een non-topic nu bij elke directie meeting een agendapunt. Althans dat zou het moeten zijn. Hoe ver wilt u gaan om niet het volgende slachtoffer te zijn?

Wij horen graag van uw uitdagingen waar wij wellicht een idee of oplossing in kunnen bieden.

Deze kennis- en inspiratiesessie wordt u aangeboden door ZeroPlex.

Tafelgesprek | De verborgen bedrijfsdata in de ICT-omgeving van uw MKB-organisatie

Spreker: Twan van Dijk - ZeroPlex

Locatie: Cabillaud

Lees meer

Uw medewerkers worden verleid tot de inzet van allerhande (cloud) tools om hun werk eenvoudiger maken. Weet u nog wel waar uw bedrijfsdata staat?

Wij horen graag van uw uitdagingen waar wij wellicht een idee of oplossing in kunnen bieden.

Deze kennis- en inspiratiesessie wordt aangeboden door ZeroPlex.

[VOL] Tafelgesprek | Welke nieuwe vormen van techniek brengen de juiste impact op de werkvloer?

Locatie: Cabillaud

Lees meer

Ontwikkelingen op het gebied van techniek gaan razendsnel en zorgen vandaag de dag ook op de werkvloer voor allerhande koppelingen. De verlichting in het gebouw past zich aan op onze stemming en werkbureaus gaan automatisch naar sta houding als we te lang hebben gezeten.

Wat vindt u van deze ontwikkelingen tot ‘smart workplaces’ en welke techniek zou u graag op de werkvloer inzetten? Wij gaan graag met u in gesprek over wat u bezig houdt op dit gebied.

Deze kennis- en inspiratiesessie wordt aangeboden door Energa.

17.00 - 18.00u

WALKING DINER

Locatie: VIP foyer en Willy Caron foyer - 2e etage

De inschrijving voor CONNECTED 2021 is geopend!

Key Partner

Abn Amro Venlo

Organisatie

De Maaspoort Venlo
Ria Joosten Venlo
Bekijk alle partners