12:00u

ONTVANGST EN NETWERKLUNCH

Locatie: VIP foyer en Willy Caron foyer - 2e etage

12:50u

OPENINGSWOORD door dagvoorzitter Frans Pollux

Locatie: Frans Boermans zaal

13:00u

KEYNOTE: Duurzaam Leiderschap en de Millennial Generatie

Spreker: Talitha Muusse

Locatie: Frans Boermans zaal

Lees meer

De grote maatschappelijke uitdagingen van vandaag zoals klimaatverandering, grondstoffenschaarste, maar ook armoede en sociale spanningen vragen om een nieuwe vorm van leiderschap. Talitha Muusse heeft het voorrecht om dagelijks te werken met een nieuwe generatie business professionals en ondernemers die zowel commerciële als maatschappelijke doelen nastreven; de Millennial Generatie.

Haar expertise in generatietheorie en specifiek trends en ontwikkelingen van Millennials, de generatie geboren tussen 1982 en 2002, is ontstaan tijdens het schrijven van een masterscriptie over het Duurzaam Leiderschap van de Millennial Generatie ter afronding van de studie Global Business & Stakeholder Management aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

In haar inspirerende keynote geeft ze inzicht in het denken en handelen van de millennial generatie en laat ze met praktijkvoorbeelden zien hoe deze generatie tot grote successen komt.

Talitha Muusse is toezichthouder van MVO Nederland, mede-initiatiefnemer van de Duurzame Jonge 100, en bedenker van de concepten de Energieboot en Startup on the Beach: programma’s en platforms waarin het faciliteren van jongeren en jonge professionals in hun duurzaam leiderschap centraal staat. Tot slot is zij ook nog bestuurlijk actief in de stichting Blikverruimers: het eerste opleidingsprogramma in Nederland voor Young Professionals die toezichthouder of commissaris willen worden. Kortom: een grote inspiratiebron voor elke bezoeker!

13:30u

COLLEGE TOUR: Duurzaam Leiderschap en de Millenial Generatie in de praktijk

Spreker: Talitha Muusse, Peter Gatzen en Han Mesters, o.l.v. Frans Pollux

Locatie: Frans Boermans zaal

Lees meer

In vervolg op de keynote van Talitha Muusse, gaan we met Talitha en twee gasten onder leiding van dagvoorzitter en interviewer Frans Pollux, in gesprek over Duurzaam Leiderschap en de Millennial Generatie in de praktijk.

Daarbij komen ervaringsdeskundigen ondernemer Peter Gatzen van Deltastar Nutrients aan het woord en Han Mesters van ABN AMRO.

Het publiek heeft hierbij de ruimte om vragen te stellen.

14:30u

MEET4MATCH SPEEDMATCHING
- Binnen 30 minuten 9 concrete contacten
- Goed voor concrete afspraken, adviezen, tips en aanbevelingen
Deze sessie wordt aangeboden door BS Morgen

Locatie: vide 2e etage

15:00u

NETWERKPAUZE

Locatie: VIP foyer en Willy Caron foyer - 2e etage

15:45u

KENNIS- EN INSPIRATIESESSIES RONDE 1
U heeft de keuze uit de onderstaande 3 seminars á 45 minuten

Locatie: 2e etage; diverse subzalen

15:45u

Kennis- en inspiratiesessies ronde 1

De meerwaarde van duurzame samenwerking met onderwijs

Locatie: NNB

Lees meer

In de regio Noord-Limburg zijn een groot aantal onderwijsinstellingen actief, van mbo t/m wo-niveau. Studenten en docenten zijn aan de slag met diverse actuele onderwerpen en onderzoeksopdrachten.

Bent u benieuwd waar de onderwijsinstellingen mee bezig zijn en wat zij voor u kunnen betekenen? Neem deel aan deze kennis- en inspiratiesessie met korte projectpitches van alle 5 de onderwijsinstellingen. U kunt erna deelnemen aan een van de tafelgesprekken, en maakt dan kans op een voucher die recht geeft op het gratis uit laten voeren van een scan van een van uw ideeën of projecten.

Deze kennis- en inspiratiesessie wordt aangeboden door onderwijscollectief Citaverde College, Gilde Opleidingen, Fontys Hogeschool Venlo, HAS Hogeschool Venlo en Maastricht University – campus Venlo.

Groeien als organisch gestuurde organisatie

Locatie: NNB

Lees meer

De komende jaren moet je als ondernemer het verschil maken door anders te denken en doen. De manier waarop je in het verleden ondernomen hebt is voor de nabije toekomst zeker geen garantie voor succes. De sleutel voor de nabije toekomst ligt in onder meer samenwerken, organisch groeien, openheid en transparantie.

Onder leiding van Frans Pollux neemt John Straten je samen met een aantal tafelgasten mee in zijn vernieuwende toekomstvisie, en geeft ook een doorkijk wat er allemaal staat te gebeuren in de dit jaar te realiseren aanbouw van zijn kantoorpand. Een sessie over transparantie, groei & innovatie in een nieuwe wereld.

Deze kennis- en inspiratiesessie wordt aangeboden door Full Account.

Hackers inside out

Spreker: Leon Gubbels - Sec4.it

Locatie: NNB

Lees meer

Een hacker heeft genoeg tijd, een hele berg tools en creativiteit tot zijn beschikking. Leon Gubbels van Sec4.it, onderdeel van de Insign.it group, laat u zien hoe dat in de praktijk werkt. Meet the hacker!

Sec4.it adviseert, controleert en bewaakt de digitale veiligheid van organisaties. De onafhankelijke beveiligingsexperts van Sec4.it hebben maar één doel voor ogen: ‘uw digitale veiligheid borgen’.

Deze kennis- en inspiratiesessie wordt aangeboden door Insign.it Group.

16:45u

KENNIS- EN INSPIRATIESESSIES RONDE 2
- U heeft de keuze uit de onderstaande 2 workshops, 1 forum en 11 tafelgesprekken á 60 minuten
- Tafelgesprek: breng uw uitdaging of idee in omtrent een van de onderstaande onderwerpen en kom met circa 6 tafelgenoten en een expert op het thema tot een goed gesprek met nieuwe inspiratie, ideeën of oplossingen.

Locatie: 2e etage; diverse subzalen en Cabillaud

16:45u

Kennis- en inspiratiesessies ronde 2

Workshop | Circulair ondernemen

Locatie: NNB

Lees meer

In deze workshop nemen Bart Odekerken en Céline Pessers (duurzaamheidsexperts bij de ABN AMRO) jullie mee in de wereld van de circulaire economie. In een interactieve workshop maak je kennis met de basiselementen van een circulaire economie en ga je zelf aan de slag met het ontwikkelen van een circulair product. Hiermee doe je nieuwe inzichten op hoe je binnen je eigen onderneming tot circulaire verdienmogelijkheden komt.

Let op: er zijn voor deze workshop maximaal 24 plekken beschikbaar!

Deze kennis- en inspiratiesessie wordt aangeboden door ABN AMRO.

Workshop | Duurzaam Innoveren is een Werkwoord!

Locatie: Koperen Kees zaal

Lees meer

Duurzaam Innoveren is hard werken. Het vergt een open-mind, economische en technologische kennis, netwerk etc. Tijdens deze workshop laten we je ervaren hoe je werk maakt van innovatie.

Let op: er zijn voor deze workshop maximaal 48 plekken beschikbaar!

Deze kennis- en inspiratiesessie wordt aangeboden door Ondernemend Venlo.

Forum | Duurzame regio: de stand van zaken

Locatie: Frans Boermans zaal

Lees meer

Duurzaam ondernemen wordt de norm en daar heeft Regio Venlo sinds de Floriade 2012 flink op ingezet. Het resultaat: duurzame stadskantoren in Venlo en Peel en Maas en diverse duurzaam opererende bedrijven. Tijdens de paneldiscussie kijken we naar de stand van zaken.

Te gast zijn Ruud Derks, investeerder in duurzame start-ups, Marij Pollux, wethouder Duurzaamheid, Cultuur en Evenementen van gemeente Venlo en Rob Stevens, hoofd marketing WEPA Professional.

Deze kennis- en inspiratiesessie wordt aangeboden door Noord-Limburg Business.

Tafelgesprek | Multifunctionele landbouw en maatschappelijk verantwoord ondernemen

Locatie: Cabillaud

Lees meer

Als groene onderwijsinstelling zijn gezonde voeding, no waste, biodiversiteit en vergroening heel vanzelfsprekend leidend in alle opleidingen van Citaverde College.

Docenten en studenten MBO nemen jullie mee in enkele mooie voorbeelden op het gebied van multifunctionele landbouw en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Neem deel aan ons tafelgesprek als je hierover een vraagstuk of idee hebt of inspiratie zoekt.

Deze kennis- en inspiratiesessie wordt aangeboden door Citaverde College.

Tafelgesprek | Energie geven aan duurzaamheid

Locatie: Cabillaud

Lees meer

‘Duurzaamheid’ wordt al snel geassocieerd met energie. Maar de grote vraag is hoe we van Venlo en de regio een duurzame en circulaire wereld kunnen maken en hoe we de benodigde energie kunnen ontketenen om duurzaamheid in de volle breedte te ontketenen. Duurzame energie, duurzame samenleving, duurzame wijken, duurzaam bouwen.

Wat kunnen onderwijs, overheid en bedrijfsleven doen om initiatieven echt energie te geven en resultaat te boeken?

Tjeu van de Laar, sectordirecteur Techniek van Gilde Opleidingen, neemt u in het tafelgesprek mee in de mogelijkheden van een duurzame wereld in Venlo en hoort graag uw ideeën en uitdagingen.

Deze kennis- en inspiratiesessie wordt aangeboden door Gilde Opleidingen.

Tafelgesprek | Kunnen insecten de wereld redden?

Locatie: Cabillaud

Lees meer

Zijn insecten de nieuwe kip?
Kunnen insecten onze planeet redden?
Zijn insecten HET gat in de markt?

Het antwoord van het Lectoraat Business Innovation van Fontys International Business School zou zijn: ja – ja – ja !!!

Ziet u oplossingen en/of verdienmogelijkheden met insecten als nieuwe voedingsbron? Dan gaan wij graag met u in gesprek om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Deze kennis- en inspiratiesessie wordt aangeboden door Fontys Hogeschool Venlo.

Tafelgesprek | Kan ik reststromen verwerken tot producten die het supermarktschap halen?

Locatie: Cabillaud

Lees meer

Studenten uit de 5 opleidingen van HAS Hogeschool Venlo kunnen in alle jaren van de opleidingen allerlei kennisvragen/vraagstukken oppakken, bijvoorbeeld als opdracht in een module, als stage, of als individueel onderzoek.

De opleidingen: Toegepaste Biologie, Bedrijfskunde, Food Innovation, Healthy Living en Business Management in Agriculture & Food (Engelstalige bedrijfskundige opleiding in internationale context).

Afhankelijk van het vraagstuk is ook een multidisciplinaire aanpak mogelijk: hoe kan ik de reststromen van fruit of groenten die ik produceer verwaarden? Wat kan ik doen op of met mijn percelen om de biodiversiteit te stimuleren? Hoe kan ik omwonenden betrekken bij het verduurzamen van mijn bedrijf om zo mijn licence-to-operate te verstevigen? Wanneer wordt het voor mij economisch rendabel om in een van mijn stallen insecten te gaan kweken als eiwitvervangers?

Kijk op www.has.nl, daar vindt u opleidingen en voorbeelden van real life challenges ter inspiratie.

Tijdens het tafelgesprek denken wij graag met u mee over uw uitdagingen en ideeën ten aanzien van deze onderwerpen.

Deze kennis- en inspiratiesessie wordt u aangeboden door HAS Hogeschool Venlo.

Tafelgesprek | Smaakzaamheid: gaan bij levensmiddelen duurzaamheid én smaak samen?

Spreker: Prof. dr. Remco Havermans - Maastricht University

Locatie: Cabillaud

Lees meer

Een van de belangrijkste redenen om dat ‘ene’ en niet dat ‘andere’ te consumeren is smaak. Nu is smaak niet de enige waarde die voedselkeuze motiveert. Een andere waarde is bijvoorbeeld duurzaamheid. Maar is de consument bereid om smaak voor duurzaamheid in te ruilen? Lijken producten met een duurzaam label misschien zelfs minder lekker? Duurzame en smaakvolle levensmiddelen: is dat überhaupt mogelijk?

Dit zijn enkele kwesties die wij bij Maastricht University – Campus Venlo bestuderen en graag met jou over van gedachten wisselen.

Deze kennis- en inspiratiesessie wordt aangeboden door Maastricht University – Campus Venlo.

Tafelgesprek | De Wet Arbeidsmarkt in Balans in de praktijk: de balans in ere hersteld?

Spreker: Job Ebisch - Meulenkamp Advocaten

Locatie: Cabillaud

Lees meer

Het is tijd om de balans op te maken na een kwartaal werken met de nieuwe Wet Arbeidsmarkt in Balans. Welke gevolgen heeft de wet gehad bijvoorbeeld op het gebied van payrolling en ontslag? Welke rode lijn valt er te ontwaren?

Aan de hand van de meest recente jurisprudentie zullen de ontwikkelingen op arbeidsrechtgebied met u worden besproken en zal worden bekeken of de uitwerking van de wet ook zo vergaat als de wetgever heeft beoogd. In het tafelgesprek vernemen wij ook graag uw ervaringen en uitdagingen waar wij wellicht een oplossing in kunnen bieden.

Deze kennis- en inspiratiesessie wordt u aangeboden door Meulenkamp Advocaten.

Tafelgesprek | Innoveren in de logistieke keten met digitalisering en duurzaamheid

Locatie: Cabillaud

Lees meer

Het Brightlands Institute for Supply Chain Innovation (BISCI) ontwikkelt slimme en duurzame innovaties in de logistieke keten en is een initiatief van Maastricht University en Provincie Limburg.

Het BISCI heeft onder meer als doel ondernemers in de logistiek te ondersteunen met de uitdagingen waar zij vandaag de dag voor staan en doet onderzoek naar de meest actuele trends en ontwikkelingen zoals duurzaamheid en digitalisering.

Het BISCI komt tijdens het tafelgesprek graag in contact met mensen in het bedrijfsleven, onderwijs en overheid die samen met haar tot innovaties in de logistieke keten komen.

Deze kennis- en inspiratiesessie wordt aangeboden door Brightlands Institute for Supply Chain Innovation (BISCI).

Tafelgesprek | ICT Security is ook voor het MKB cruciaal

Spreker: Rick van Dijk - Zeroplex

Locatie: Cabillaud

Lees meer

Voor 10 jaar terug een non-topic nu bij elke directie meeting een agendapunt. Althans dat zou het moeten zijn. Hoe ver wilt u gaan om niet het volgende slachtoffer te zijn?

Wij horen graag van uw uitdagingen waar wij wellicht een idee of oplossing in kunnen bieden.

Deze kennis- en inspiratiesessie wordt u aangeboden door Zeroplex.

Tafelgesprek | De verborgen bedrijfsdata in de ICT-omgeving van uw MKB-organisatie

Spreker: Twan van Dijk - Zeroplex

Locatie: Cabillaud

Lees meer

Uw medewerkers worden verleid tot de inzet van allerhande (cloud) tools om hun werk eenvoudiger maken. Weet u nog wel waar uw bedrijfsdata staat?

Wij horen graag van uw uitdagingen waar wij wellicht een idee of oplossing in kunnen bieden.

Deze kennis- en inspiratiesessie wordt aangeboden door Zeroplex.

Tafelgesprek | Welke nieuwe vormen van techniek brengen de juiste impact op de werkvloer?

Locatie: Cabillaud

Lees meer

Ontwikkelingen op het gebied van techniek gaan razendsnel en zorgen vandaag de dag ook op de werkvloer voor allerhande koppelingen. De verlichting in het gebouw past zich aan op onze stemming en werkbureaus gaan automatisch naar sta houding als we te lang hebben gezeten.

Wat vindt u van deze ontwikkelingen tot ‘smart workplaces’ en welke techniek zou u graag op de werkvloer inzetten? Wij gaan graag met u in gesprek over wat u bezig houdt op dit gebied.

Deze kennis- en inspiratiesessie wordt aangeboden door Energa.

Tafelgesprek | Energietransitie: Extra kosten of juist extra kansen voor het MKB?

Spreker: Michel van Lieshout

Locatie: Cabillaud

Lees meer

Wettelijke bepalingen en druk vanuit klanten en opdrachtgevers stellen ondernemers steeds meer voor de vraag hoe om te gaan met klimaatverandering en energietransitie.

Neem deel aan ons tafelgesprek als u hierin voor uitdagingen staat of ideeën heeft. Wij helpen graag bedrijven hier juist voordeel uit te laten halen.

Deze kennis- en inspiratiesessie wordt aangeboden door MKB Limburg.

17:45 - 19:00u

WALKING DINER

Locatie: VIP foyer en Willy Caron foyer - 2e etage

We hopen over enige tijd de inschrijving voor de 5e editie van CONNECTED te hervatten. U zult hier dan van op de hoogte worden gebracht via deze website en LinkedIn.

Key Partner

Abn Amro Venlo

Organisatie

De Maaspoort Venlo
Ria Joosten Venlo
Bekijk alle partners